Impala (Aepyceros melampus)

Impala eli pala-antilooppi (Aepyceros melampus) on Afrikan yleisimpiä antilooppeja. Se elää yleisenä monin paikoin itäisessä ja eteläisessä Afrikassa. Lajin elinympäristöä ovat erilaiset reunaympäristöt, avoimet metsämaat, puu- ja pensassavannit. Se on antiloopiksi keskikokoinen ja painaa 40–76 kiloa. Väritys on selästä pähkinänruskea, kyljistä vaaleampi. Vatsa on valkoinen.

Impalalaumoissa on 15–120 yksilöä ja laumojen rakenne vaihtelee vuodenaikojen ja lisääntymisajan mukaan. Ravinto koostuu sadekaudella lähinnä heinästä, kuivana kautena enimmäkseen puiden ja pensaiden lehdistä. Impala juo mieluiten päivittäin ja pysyttelee lähellä juomapaikkoja. Naaras synnyttää 194–200 päivän kantoajan jälkeen yleensä vain yhden vasan, jota se imettää 4–7 kuukautta.

Samburu, Kenia

Samburu, Kenia

Tsavo West, Kenia

Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia

Mara Naboisho, Kenia

Mara Naboisho, Kenia Mara Naboisho, Kenia Mara Naboisho, Kenia Mara Naboisho, Kenia Mara Naboisho, Kenia

Masai Mara, Kenia

Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia

Lake Manyara, Serengeti & Tarangire, Tansania

Lake Manyara, Tansania Lake Manyara, Tansania Lake Manyara, Tansania Tarangire, Tansania Tarangire, Tansania Tarangire, Tansania Serengeti, Tansania

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Nisäkkäät Mammalia
Lahko: Sorkkaeläimet Artiodactyla
Heimo: Onttosarviset Bovidae
Alaheimo: Aepycerotinae
Suku: Aepyceros
Laji: melampus