Tervetuloa ylitalot.net blogiin

Tervetuloa suomalaisen perheen elämänvaiheista kuvien kautta kertovaan blogiin. Kuvat painottuvat pitkälti luontoon ja maisemiin, mutta välillä voidaan koemielessä kuvata muitakin aiheita. Maantieteellisesti suurin osa kuvista painottuu Helsingin alueella, mutta joukossa on melkein 11kk jakso Keniassa otettuja kuvia, erilaisia vaellusreissuja Lapissa (erityisesti Käsivarressa) ja muita lomareissuja Kuusamossa jne.

Historia

Juha Ylitalo ylitalot.net osoite varattiin vuonna 2004. Alkuperäisenä ideana oli siirtää lomakuvat kotikoneelta nopeamman yhteyden taakse. Koska osoitteen ja webhotellin hankkiminen vain yhden ihmisen tarpeisiin tuntui vielä tuolloin turhan mahtipontiselta, niin hankkeesta tuli perheen yhteinen projekti.

Vuonna 2006 albumien määrä oli jo noussut sen verran suureksi, että uudet kuvat hukkuivat massaan. Erilaisia ratkaisuja tarkasteltuani päätin kokeilla blogia uusien albumien “mainostamiseen”. Blogin aineisto on laajentunut melkoisesti tästä alkuperäisestä tavoitteesta vaellustarinoiden, viikon kuva projektin yms. muodossa.

Vuonna 2008 palveluntarjoajan tarjoama levytila alkoi käymään vähin ja kokeilimme ratkaista tilaongelman kuvat.fi palvelun avulla. Tämä yhteistyö jatkui kesään 2012, missä vaiheessa totesimme omien tarpeiden ja kuvat.fi kehityksen menevän eri suuntiin.

Tällä hetkellä blogin tekninen toteutus on rakennettu Amazon Web Servicen (S3 Storage) palvelun päälle, mutta jossain vaiheessa siirrämme suuremman resoluution kuvat varmasti joko flickr:iin tai Google+ palveluihin.