Juovagnuu (Connochaetes taurinus)

Gnuut eli gnuuantiloopit (Connochaetes) on kaksi lajia käsittävä lehmäantilooppien (Alcelaphinae) suku. Gnuulajit ovat eteläafrikkalainen valkohäntägnuu ja eteläisessä ja koillisessa Afrikassa elävä juovagnuu, joista jälkimmäinen jaetaan viiteen alalajiin. Gnuut ovat kookkaita, yli 1–1,5 m korkeita ja 2 m pitkiä, 250 kg painavia eläimiä. Ne elävät Afrikan savanneilla ja vaeltavat suurina laumoina ravinnon perässä. Gnuuantiloopit syövät mieluiten tuoretta lyhyttä heinää. Niitä saalistavat muun muassa leijonat ja jokien ylitysten aikana myös krokotiilit.

Amboseli, Kenia

Amboseli Amboseli

Mara Naboisho, Kenia

Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho Mara Naboisho

Masai Mara, Kenia

Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara

Lake Manyara, Tansania

Lake Manyara

Ngorongoro, Tansania

Ngorongoro Ngorongoro Ngorongoro Ngorongoro

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Nisäkkäät Mammalia
Lahko: Sorkkaeläimet Artiodactyla
Heimo: Onttosarviset Bovidae
Alaheimo: Lehmäantiloopit Alcelaphinae
Suku: Gnuut Connochaetes
Laji: taurinus