Ruskokäärmekotka (Circaetus cinereus)

Ruskokäärmekotka (Circaetus cinereus) on haukkojen heimon sukuun kuuluva lintu. Sitä tavataan Saharan eteläpuolisen Afrikan maissa.

Populaation suuruus arvioidaan kymmeniksi tuhansiksi, ja sitä pidetään vakaana.

Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset alavat kuivat autiomaat, metsät, savannit ja pensaikot.

Mara Naboisho Masai Mara Masai Mara

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Domeeni: Aitotumaiset (Eucarya)
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Päiväpetolinnut Accipitriformes
Heimo: Haukat Accipitridae
Suku: Käärmekotkat Circaetus
Laji: cinereus