Kafferipuhveli (Syncerus caffer)

Kafferipuhveli eli afrikanpuhveli (Syncerus caffer) on kookas afrikkalainen nautaeläin ja yksi viidestä suuresta Afrikan suurriistaan kuuluvasta eläimestä.

Nisäkäsnimistötoimikunta on ehdottanut, että nimitys ”afrikanpuhveli” vahvistettaisiin tämän lajin ensisijaiseksi suomenkieliseksi nimeksi.

Kafferipuhveli voi kasvaa 1,7 metriä korkeaksi, 3,4 metriä pitkäksi ja painaa jopa 1000 kiloa.

Kafferipuhvelilla ei ole ihmisen lisäksi juuri luonnollisia vihollisia; leopardi ja leijonat voivat viedä vartioimattoman vasikan. Eläin puolustautuu sarvillaan. Laumassa on eri-ikäisiä uros- ja naarasyksilöitä.

Nakuru, Kenia

Nakuru, Kenia Nakuru, Kenia Nakuru, Kenia Nakuru, Kenia Nakuru, Kenia Nakuru, Kenia

Hell’s Gate & Tsavo West, Kenia

Hell's Gate, Kenia Hell's Gate, Kenia Tsavo West, Kenia Tsavo West, Kenia

Masai Mara, Kenia

Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia

Lake Manyara, Tansania

Lake Manyara, Tansania Lake Manyara, Tansania Lake Manyara, Tansania Lake Manyara, Tansania

Ngorongoro & Serengeti, Tansania

Ngorongoro, Tansania Serengeti, Tansania

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Nisäkkäät Mammalia
Lahko: Sorkkaeläimet Artiodactyla
Heimo: Onttosarviset Bovidae
Alaheimo: Nautaeläimet Bovinae
Suku: Syncerus
Laji: caffer