Karura metsän vesiputous

Karura Forest on oma suosikkini Nairobin luontokohteiden joukossa, jos/kun halutaan lähteä luonnon helmaan virkistäytymään. Metsä tarjoaa merkittyjä reittejä kaipaavalle 5km, 10km ja 15km ympyrälenkit, mutta metsän siimeksessä on myös paljon muita polkuja, joista voi hakea reitteihin vaihtelua. Jos kaipaa retkelle jotain erityisiä vierailukohteita, niin metsän keskeltä löytyy pieni (10m?) korkea vesiputous ja pari Mau Mau sissien aikoinaan käyttämää luolaa. Luolien muotoa voi kuvata pystysuorassa rinteessä oleviksi painaumiksi, jotka ovat tarjonneet suojapaikan sateelta ja vihollisten joukoilta. Metsän sisältä löytyy myös paljon eri tyyppistä puustoa, jotka löytää parhaiten kun pyrkii vierailemaan mahdollisimman kattavasti metsän eri osissa. Osa puustosta on paikallisen kauppakeskuksen (Village Market) tuella riveihin istutettua metsää.

Viikonloppuisin metsässä on paljon erilaisia ryhmiä ulkoilemassa, mutta arkena siellä on vähän kulkijoita ja tuurilla siellä voi pensaiden joukosta havaita pienikokoisia antilooppeja (esim. dikdik). Ingressin pelaajille metsä tarjoaa kolme portaalia, joista puiston keskellä olevan kirkon portaalia ei todennäköisesti kukaan lähde haastamaan ilman todella hyvää syytä.

Metsäpolku Opastolppa Pyöräilijä Tapahtuman pystytys Lily Lake Vesililja Vesililja Koiranulkoiluttaja Punaista maata Puiden peittämä tie Pyöräilijä Vesiputous Kapea polku Silta Ilmassa roikkuva puu Polku ylös kanjonista Kanjoni Puurivit Rivit vinosta katsottuna Merkkipaalu Oksien muodostama katto Mutka Turvallisen oloinen Kirkkaat värit

(pienistä kuvista aukeaa albumi)