Paviaanit (Papio)

Paviaanit (Papio) ovat ihmisapinoiden ja drillin jälkeen kookkaimpia apinoita.

Paviaanit elävät avoimessa maastossa Afrikan savanneilla. Ne ovat kaikkiruokaisia, mutta pääosa niiden ravinnosta on kasviperäistä. Ne liikkuvat vanhan uroksen johtamissa 5–250 yksilön laumoissa. Luonnossa paviaanit elävät noin 30-vuotiaiksi.

Samburu

Samburu, Kenia Samburu, Kenia Samburu, Kenia Samburu, Kenia Samburu, Kenia

Nakuru, Kenia

Nakuru, Kenia Nakuru, Kenia Nakuru, Kenia

Amboseli, Kenia

Amboseli, Kenia Amboseli, Kenia Amboseli, Kenia Amboseli, Kenia

Masai Mara, Kenia

Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia Masai Mara, Kenia

Lake Manyara, Tansania

Lake Manyara, Tansania Lake Manyara, Tansania Lake Manyara, Tansania Lake Manyara, Tansania

Tarangire, Tansania

Tarangire, Tansania Tarangire, Tansania

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Nisäkkäät Mammalia
Lahko: Kädelliset Primates
Alalahko: Haplorrhini
Heimo: Vanhan maailman häntäapinat Cercopithecidae
Suku: Paviaanit Papio

Lisää kädellisiä: