Packcraftit Ansakämpän rannassa

Tummavetinen Oulankajoki toimii hyvänä vastapainona kosken kuohuja tarjoavalle kirkasvetiselle Kitkajoelle. Oulankojoella on nykyään matkailijoille tarjolla kaksi melontavaihtoehtoa: Savilampi-Kiutaköngäs (15km) ja klassinen Kiutaköngäs-Jäkälämutka (27km).

Kiutaköngäs-Jäkälämutka reitin haastavin kohta on lähtöpiste, jossa pitää vain reippaasti puskea alajuoksun suuntaan, jotta ei lähde Kiutakönkään jälkeisen pienen könkään suuntaan. Jos/kun siitä selviää, niin loppumatka on mukavan rentoa menoa. 27km matkalla on viisi tulipaikkaa, joista yhdessä on autiotupa (Ansakämppä) ja kaksi laavua, mikäli reitin varrella haluaa olla yötä.

Ensimmäinen mahdollinen pysähdyspaikka joen varrella on Merioja, joka on samalla myös Karhunkierroksen tulipaikka/telttapaikka. Seuraavan pysähdyspaikan kohdalla on mahdollisuus pysähtyä Karhunkierroksen varrella olevalle Ansakämpän autiotuvalle tai joen vastarannalla olevalle tulipaikalle. Tämä jälkeen Oulankajoki ja Karhunkierros erkanevat toisistaan ja jokea pitkin matkaavilla on vielä Sirkkapuro ja Alaniemi, joissa voi pysähtyä laavun luokse viettämään aikaa. Nämä kaikki paikat oli merkitty hyvin joen rannoilla olevilla kylteillä (valkoinen teksti ruskealla taustalla) siten, että 200m ennen paikkaa oli yksi ilmoitus mahdollisesta tulipaikasta ja itse tulipaikan luona oli vielä toinen kyltti, joten siltä osin joella suunnistaminen on mukavan helppoa.

Itse kävimme Erä-Sudelta vuokratulla kajakkilla (yksikkö) ja avokanootilla melomassa tuon 27km klassikon. Kajakkiyksikössä ei ollut laipioita, joten kaikki kuorma laitettiin avokanoottiin, jonka poikkipuihin oli helppo kiinnittää kuivasäkit.

Ensimmäisen pysähdyksen teimme Ansakämpän vastarannalle, jota olin vaelluksien yhteydessä katsonut kateellisena Ansakämpän puolelta. Ansakämpän edustalla tulimme havainneeksi rannassa komean rivin packcraftejä. Packcraft on 2.2-2.4kg painava parannettu painos klassisesta kumiveneestä, jota melotaan kajakin tapaan kaksilapaisella melalla. Meloja istuun näissä kumiveneissä aluksen perässä ja melojan tavarat ovat reppuun tai kuivasäkkiin pakattuna aluksen keulassa. Tätä reissua ennen olin nähnyt packcraftejä lähinnä vain Hiking in Finland blogin yhteydessä. Maailmalla näillä “kumiveneillä” on menty mvakuuttavan oloisesti koskista, joihin en itse suostuisi lähtemään kajakilla.

Lounastauon pidimme kuitenkin vasta Sirkkapuron laavulla. Lounastauon aikana pääsimme näkemään, kun packcraft porukka tuli jokea pitkin alaspäin ja rantautui samalle taukopaikalle meidän kanssa. Jos packcraftin menoa vertaa kajakkiin, niin packcraftin keula tuntui jokaisella melanvedolla kääntyvän aina vastakkaiseen suuntaan, mutta kyllä niillä selvästikin pääsee mukavasti siirtymään paikasta toiseen tasaisella vedellä.

Loppumatka kului runsasvetisessä joessa mukavasti ja sitä olisi ollun mukava jatkaa Jäkälämutkan ohikin, mutta tieto siellä häämöttävästi rajavyöhykkeestä toimi riittävänä motivaationa kurvata lopuksi vasemmalla olevan Jäkälämutkan pohjukkaan, jossa paluukyyti oli jo meitä odottamassa. Sinällänsä meille olisi sopinut ihan hyvin, vaikka kyyti olisikin ollut hiukan myöhässä, mutta tässä vaiheessa reissuun oli jo kaikkien taukojen kanssa kulunut kuusi tuntia ja siltä osin sitä oli valmis lähtemään takaisin Kiutakönkäälle. Kokonaisuutena reissusta jäi sen verran hyvät tunnelmat, että seuraavalla kerralla voisi käydä melomassa Savilampi-Kiutaköngäs reitin.

Ansakämppä Ansakämppä Packcraft joella Packcraft rantautuu Kajakkiyksikkö Avokanootti Sirkkapuro

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Paikka: Oulankajoki, Kuusamo