Pahkasika (Phacochoerus africanus)

Omalla kohdallani minulla on viimeisen kymmenen vuoden sisällä ollut mahdollisuus nähdä pahkasikoja Tansaniassa (Tarangire, Lake Manyara ja Serengeti) ja Keniassa (Nairobin kirahvikeskuksessa ja Masai Marassa).

Ohessa lyhyt kuvaus pahkasian fyysisistä mitoista ja olemuksesta ja sen perään omia valokuviani niistä.

Pahkasika (Phacochoerus africanus) on Afrikan savanneilla elävä sikojen heimoon kuuluva nisäkäslaji.

Pahkasian tunnistaa kahdesta parista ulkonevia torahampaita, joita se käyttää aseena puolustautuessaan petoja vastaan. Pahka-nimi tulee kahdesta sarvennysästä. Pahkasian pituus on 0,9–1,5 metriä ja paino 50 ja 150 kilon välillä. Naaraan tunnistaa kahdesta pahkasta ja uroksen neljästä. Vaarallisimmat torahampaista ovat alimmat joten niitä on yhteensä neljä kappaletta.

Pahkasika syö ruohoa, marjoja, puun kuorta, juuria sekä hyönteisiä.

Kenia (Kirahvikeskus, Masai Mara, Nakuru, Samburu, Tsavo West)

Samburu Nakuru Tsavo West Tsavo West Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Masai Mara Kirahvikeskus Kirahvikeskus Kirahvikeskus Kirahvikeskus Kirahvikeskus

Tansania (Lake Manyara, Serengeti ja Tarangire)

Tarangire Tarangire Lake Manyara Lake Manyara Lake Manyara Lake Manyara Serengeti Serengeti

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Domeeni: Aitotumaiset (Eucarya)
Kunta: Eläinkunta (Animalia)
Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata)
Alajakso: Selkärankaiset (Vertebrata)
Luokka: Nisäkkäät (Mammalia)
Lahko: Sorkkaeläimet (Artiodactyla)
Heimo: Siat (Suidae)
Suku: Pahkasiat (Phacochoerus)
Laji: africanus