Harmaapääkalastaja (Halcyon leucocephala)

Kuningaskalastajat (Alcedinidae)

Kuningaskalastajat (Alcedinidae) on säihkylintuihin kuuluva lintuheimo. Kuningaskalastajat elävät luonnonvaraisina Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Ne ovat yleensä värikkäitä lintuja. Ne syövät pääasiassa kaloja. Kuningaskalastajilla on kokoonsa nähden huomattavan suuri nokka.

Masai Mara, Kenia

2014: Malakiittikalastaja (Alcedo cristata) 2014: Kirjokalastaja (Ceryle tudis)

Harmaapääkalastaja (Halcyon leucocephala)

Samburu, Kenia ja Tarangire, Tansania.

2014: Harmaapääkalastaja (Halcyon leucocephala) 2014: Harmaapääkalastaja (Halcyon leucocephala) 2014: Harmaapääkalastaja (Halcyon leucocephala) 2009: Harmaapääkalastaja (Halcyon leucocephala)

Mehiläissyöjät (Meropidae)

Mehiläissyöjät (Meropidae) on kirkasväristen lintujen heimo, joka jaetaan kolmeen sukuun. Useimmat sen lajit elävät Afrikassa tai Aasiassa. Heimoon kuuluu 26 lajia.

Mehiläissyöjät ovat 15–35 cm pitkiä, ja niillä on pitkä pyrstö ja pitkä, teräväkärkinen nokka. Yleisväri on yleensä vihreä, ja siihen liittyy sinisiä, punaisia ja keltaisia kuvioita. Monilla lajeilla kulkee musta raita silmien yli.[1]
Levinneisyys ja elinympäristö

Meihiläissyöjät elävät yleensä kosteikkojen lähistöllä. Niitä tavataan Afrikan, Aasian, Euroopan ja Australian trooppisissa ja subtrooppisissa osissa.

2015: Aavikkomehiläissyöjä (Merops albicollis) @ Meru, Kenia 2014: Kääpiömehiläissyöjä (Merops pusillus) @ Mara Naboisho 2014: Kääpiömehiläissyöjä (Merops pusillus) @ Mara Naboisho 2014: Jokimehiläissyöjä (Merops bullockoides) @ Hell"s Gate 2014: Jokimehiläissyöjä (Merops bullockoides) @ Hell"s Gate 2014: Jokimehiläissyöjä (Merops bullockoides) @ Hell"s Gate

Sininärhet (Coraciidae)

Sininärhet (Coraciidae) eli säihkynärhet on säihkylintujen lahkoon kuuluva heimo.

Sininärhet ovat keskikokoisia, kirkkaanvärisiä lintuja, joilla on lyhyt nokka ja jalat ja keskipitkät siivet. Joillakin lajeilla on pitkät pyrstösulat.

Sininärhet elävät Vanhan mantereen alueella avoimissa metsissä ja metsänreunoilla, jotkin lajit alamaan sademetsissä ja niiden reunoilla.

Savannisininärhi (Coraciidae caudatus)

2014: Savannisininärhi @ Tsavo West 2014: Savannisininärhi @ Tsavo West 2014: Savannisininärhi @ Tsavo West 2014: Savannisininärhi @ Tsavo West 2014: Savannisininärhi @ Mara Naboisho

Sininärhi (Coraciidae garrulus)

2015: Sininärhi @ Meru, Kenia 2015: Sininärhi @ Meru, Kenia 2009: Sininärhi @ Tarangire, Tansania

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Lisää säihkylintuja (Coraciiformes):
Sarvinokat (Bucerotidae)

Domeeni: Aitotumaiset (Eucarya)
Kunta: Eläinkunta (Animalia)
Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata)
Luokka: Linnut (Aves)
Lahko: Säihkylinnut (Coraciiformes)