Auringonlasku Serengetissä

Serengeti on yksi Afrikan tunnetuimmista kansallispuistoista. Tansanian suursafari matkaa varatessa pohdimme muutamaan otteeseen, että haluammeko aloittaa Tansanian kansallispuistojen kiertämisen Serengetistä vai toimisiko se meidän viimeisenä pysähdyspaikkana ennen Sansibarille lähtöä. Päätimme lopulta aloittaa vähemmän tunnetuista kansallispuistoista ja lopettaa kierroksen Serengetiin, jossa ainakin pitäisi maineensa puolesta nähdä jotain eläimiä. Matkalle lähtiessä emme osanneet arvata, että Serengetiin saapuessamme olisimme jo nähneet kaikki “merkittävimmät” eläimet ainakin kertaalleen.

Serengeti onnistui yllättämään meidät heti vierailun ensimetreillä, kun Serengetin portilta hotelliin matkatessa näimme kolme gepardia, pari urosleijonaa, yhden naarasleijonan ja uutena tuttavuutena topiantiloopin. Hotellilla puolestaan pääsimme heti ihmettelemään tamaaneja ja juovamagnusteja, joita pyöri hotellin ympärillä.

Serengetin ensimmäinen aamu meni kuumailmapallosafarilla, mutta iltapäivällä lähdimme taas Toyota Land Cruiserien kyydissä puistoajelulle. Parin Serengetissä vietetyn päivän aikana näimme puistoajelujen yhteydessä gepardin, kirahveja, leijonia, leopardeja, virtahepoja, kahlaajia, … Monissa tapauksissa pääsimme täällä lähemmäksi eläimiä kuin mitä muiden kansallispuistojen yhteydessä ja tämän seurauksena kameralle oli edelleen jokaisella puistoajelulla käyttöä.

Serengetin teistä irtosi Ngorongoron tapaan yllättävän paljon pölyä ilmaan, joten päätin kamerakaluston puhtaana pitämiseksi tehdä lyhythihaisesta t-paidasta kameralle improvisoidun pölysuojan. Sijoitin kameran etsimen paidan kaula-aukkoon, kamerahihna kulki paidan hihojen kautta ja objektiivin etulinssi tuli aina kuvaustilanteissa paidan helman alta näkyville.

Tasapuolisuuden nimissä pitää todeta, että vaikka Serengeti oli mahtava kokemus eläinten osalta, niin maisemiensa osalta se kuitenkin jää kuitenkin listan loppupäähän. Toki Serengetistä löytyy muutakin kuin pelkkää ruohotasankoa, mutta silti Tarangire jäi minun muistoihin maisemansa puolesta kaikkein mielenkiintoisimpana vierailukohteena. Ngorongoron kraateri ja Lake Manyara puolestaan ovat niin pieniä, että niiden vertailu maisemien osalta ei ole hirveän realistista (Serengetin kansallispuiston pinta-ala on 14,763 km2, Tarangiren kansallispuisto 2,850 km2, Ngorongoron kraateri 260 km2 ja Lake Manyara 231 km2).

Serengetissä nähtyjä lajeja: Damaliscus korrigum, etelänkalkkunasarvekas, gepardi, hietakyyhkyt, impala, kobolttihaikara, krokotiili, kirahvi, leijona, leopardi, mangusti, pahkasika, puhveli, sihteeri, tamaanit, virtahepo

Muita kirjoituksia Serengetistä:
Serengetin portti
Kuumailmapallosafarilla Serengetissä

Tansanian kansallispuistoja:
Lake Manyara
Ngorongoro
Tarangire

Haikaroita Kukkula ruohoaavikolla Naarasleijona Hotellin sisäpiha Hotellin sisäpiha Terassin näköala Pahkasika Savanni Safarijeeppejä Leopardin pentu Hippo Akaasia Savanni Korppikotka Linnunpesä Renkaanvaihto Etelänkruunukurki (Balearica regulorum) Antilooppeja Aroseeproja Kiviä Kukkula savannilla Kukkula savannilla Lounastauko Isomuurahaistasku Savanni Savanni Pitkäjalka (Himantopus himantopus) Pitkäjalka ja Pikkusirri Flamingo Pikkusirri Suokukko Flamingoja Impaloita Hotellin sisäpiha Magnusti Hotellin terassi Auringonlasku Savanni Lentokone Serengetissä Masaikirahvi

(pienistä kuvista aukeaa albumi)