Hanhet Pihlajasaaressa

Aina välillä törmää keskusteluun siitä, että onko joku lintu valkoposkihanhi vai kanadanhanhi. Wikipedia toteaa lintujen eroista seuraavaan tapaan.

Kanadanhanhi poikkeaa muista hanhista siten, että sillä on musta pää ja kaula sekä valkea leuanalus.
...
Kanadanhanhi sekoitetaan usein valkoposkihanheen, mutta huomattavasti suuremmalla kanadanhanhella on harmaanruskea ruumis, vain vähän valkoista poskilla eikä laisinkaan otsalla tai silmien ympärillä, ja rinta on valkea.

Rinta, kaula ja pää ovat mustat, mutta mustan alueen keskellä kurkun, korvanpeitinhöyhenten ja otsan kohdalla on yhtenäinen valkoinen alue. Ohjas ja nokka ovat mustat.
...
Kanadanhanhesta valkoposkihanhi eroaa muun muassa pienemmän kokonsa ja värityksen puolesta; kanadanhanhella ei ole mustaa rintaa ja valkoista otsaa.

Itse pääsin hyvin tarkastelemaan näitä eroja Pihlajasaaressa, jossa oli molempien lajien edustajia samalla hiekkarannalla. Linnut olivat sen verran kesyjä, että niiden kuvaaminen onnistui ihan perusobjektiivilla.

Valkoposkihanhi etualalla Kanadanhanhi etualalla Molempia eri etäisyyksiltä Kanadanhanhi etualalla Valkoposkihanhet etualalla Valkoposkihanhia vasemmalla

(pienistä kuvista aukeaa albumi)