Watamun ranta

Kenian rannikolla on monia upeita rantakohteita. Matkustustiedotteet sanovat, että monet kohteista eivät ole turvallisia lomakohteita ja jotkut sanovat, että matkustustiedotteet ovat ylivarovaisia, mutta viime kädessä jokaisen pitää tehdeä oma päätös asian tiimoilta. Jos päätät lähteä Kenian rannikolle, niin luvassa on valkoisia hiekkarantoja, lämmintä merivettä, jne. Kenian rannikon koralliriutat kärsivät vuoden 2004 tsunamista, mutta siellä on edelleen paljon eksoottisia kaloja tarkasteltavaksi.

Me suuntasimme jouluna 2014 Watamuun, joka vielä tuolloin oli listattu turvalliseksi vierailukohteeksi. Watamu on 110km Mombasasta pohjoiseen sijaitseva rantapaikka, jossa on perinteisesti ollut paljon mm. italilaisia turisteja. Lähin isompi kaupunki on Malindi.

Turistille paikka tarjoaa aktiviteeteiksi delfiiniristeilyjä, auringonlaskun risteilyjä läheiselle jokisuulle, laskuveden aikana kävelykierroksia, joissa ihmetellään kalliokoloihin jääneitä meritähtiä, mureenoja, yms., Gedin rauniokaupunki ja Malindin markkinat. Omalta kohdalta Malindin markkinat jäivät väliin, kun lykkäsimme vierailua viimeiselle lomapäivälle ja silloin siellä ei tietenkään ollut markkinoita.

Hotelli
Yksi lounaspaikka Palmuja Toinen isoista altaista Ranta

Auringonnousu
Aurinko pilkistää Aamulenkillä

Auringonlaskun risteily
Kalastusalus Laituri Aukko mangrovemetsässä Laituri Purje Lasipohjavene Uimaan Pää edellä Auringonlasku Kotia kohti Arabipurje

Laskuvesi & nousuvesi
Laskuvesi Laskuvesi Vettä veneen alla Nousuvesi Nousuvesi

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Lisää kuvia Watamun lähiympäristöstä: Gedin rauniot