Ylänkökutoja (Ploceus baglafecht)

Kutojat (Ploceidae) on pienikokoisten varpuslintujen heimo. Monien kutojien koiraat ovat kirkkaanvärisiä, yleensä punamustia tai keltamustia. Joillain lajeilla värikäs höyhenpeite on ainoastaan juhlapuvussa, pesimisaikaan. Kutojat ovat saaneet nimensä hienosti kudotuista pesistä. Pesien koko, muoto, rakennusmateriaali ja rakennustekniikat vaihtelevat lajeittain, mutta useimpien lajien sisäänmenoaukko on pesän alapuolella. Linnut elävät usein suurina parvina, ja pesivät suurina ryhminä. Usein koiraat rakentavat pesän houkutellakseen naaraita, ja yhtä pesää rakentaa yleensä useampikin koiras.

Etelänpuhvelikutoja (Bubalornis niger) @ Tsavo West

Etelänpuhvelikutoja @ Tsavo West

Kekonokkakutoja (Amblyospiza albifrons) @ Kiambethu, Limuru

Kekonokkakutoja @ Limuru Kekonokkakutoja @ Limuru Kekonokkakutoja @ Limuru Kekonokkakutoja @ Limuru Kekonokkakutoja @ Limuru

Miljoonakutoja (Quelea quelea)

Miljoonakutoja (Quelea quelea) on todennäköisesti maailman runsaslukuisin lintulaji.

Linnun pituus on noin 12,5 senttimetriä ja paino 15–20 grammaa. Se on varpusta pienempi pikkulintu, jolla on tukevatekoinen punainen nokka ja punaiset koivet. Höyhenpuku on alapuolelta vaalea ja päältä harmaanruskean viirukas. Koiraalla on joko musta tai vaalea naama. Lajin eliniän odotus on kaksi tai kolme vuotta.

Miljoonakutoja @ Tsavo West Miljoonakutoja @ Tsavo West Miljoonakutoja @ Tsavo West Miljoonakutoja @ Tsavo West Miljoonakutoja @ Tsavo West Miljoonakutoja @ Tsavo West Miljoonakutoja @ Tsavo West Miljoonakutoja @ Limuru Miljoonakutoja @ Limuru

Tuliperäkutoja (Dinemellia dinemelli)

Tuliperäkutoja (Dinemellia dinemelli) @ Mara Naboisho Tuliperäkutoja (Dinemellia dinemelli) @ Mara Naboisho

Ylänkökutoja (Ploceus baglafecht)

Ylänkökutoja (Ploceus baglafecht) on kutojien heimoon kuuluva varpuslintu.

Ylänkökutojaa tavataan Afrikan keski- ja itäosissa. Sen on raportoitu olevan yleinen tai runsaslukuinen suurimmassa osassa levinneisyysaluettaan, ja lajin kannankehitys on vakaa. Se on luokiteltu elinvoimaiseksi.

Ylänkökutoja @ Nairobi Ylänkökutoja @ Nairobi #27/2014: Ylänkökutoja @ Nairobi

(pienistä kuvista aukeaa albumi)

Domeeni: Eukaryootit Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut (Passeriformes)
Heimo: Kutojat Ploceidae